Κ. Μαυρίδης προς ΕΕ: Να χρηματοδοτηθούν οι εξετάσεις για κορωνοϊό σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY


Κ. Μαυρίδης προς ΕΕ: Να  χρηματοδοτηθούν οι εξετάσεις για κορωνοϊό σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Το σημαντικό θέμα των χρεώσεων για τις ιατρικές εξετάσεις για τον κορωνοϊό, στις οποίες θα πρέπει ενδεχομένως να υποβληθούν οι υπάλληλοι επιχειρήσεων, και το κόστος θα επιβαρυνθούν, μεταξύ άλλων, αυτοτελώς εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έθεσε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με παρέμβασή του ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ-S&D). Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής επεσήμανε στην Επιτροπή ότι αυτό θα προκαλέσει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της έλλειψης ρευστότητας και κάλεσε την Επιτροπή να χρηματοδοτήσει το κόστος των διαγνωστικών ελέγχων στις εν λόγω επιχειρήσεις. 

Συγκεκριμένα, στην γραπτή του παρέμβαση ο κ. Κ. Μαυρίδης σημειώνει τα εξής:

«Με την άρση των περιορισμών στην Κύπρο και την επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων, οι επιχειρήσεις θα κληθούν, όπου κρίνεται απαραίτητο, να υποβάλουν τους υπαλλήλους τους σε διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό, για προστασία της δημόσιας υγείας. Αυτό όμως θα επιβαρύνει οικονομικά ακόμα περισσότερο τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες και άμεσο πρόβλημα ρευστότητας. Γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητο, το οικονομικό κόστος των τεστ για τον κορωνοϊό για τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να χρηματοδοτείται από την ΕΕ.»

Καταληκτικά, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής εισηγείται στην Επιτροπή να ρυθμίσει το θέμα χωρίς χρονοτριβή, για χρηματοδότηση των διαγνωστικών ελέγχων για τον κορωνοϊό στις εν λόγω επιχειρήσεις, πράγμα που θα συνδράμει στην επανεκκίνηση της οικονομίας.


Γραφείο Τύπου Ευρωβουλευτή
30.04.2020




Σχόλια