Γιατί Πόλεμος; Πότε Ειρήνη;


"Οι πρώτες σκέψεις μας"

Πόλεμος Εδώ, Πόλεμος Εκεί.
Υπεύθυνοι; Οι κατά τη γνώμη τους Μεγάλοι.
Καταδικασμένοι; Εγώ, Εσύ, Εσείς κι Εμείς.
Θύματα; Αυτοί που δεν μπορούν να πολεμήσουν, οι αδύναμοι, οι άμοιροι.
Γρανάζια της Πολεμικής Μηχανής; Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Ζητούμε Ειρήνη, με λάθος τρόπο. Οι Λαϊκές Δυνάμεις των Κρατών, στην Ουσία δεν διαμαρτύρονται, αλλά κάνουν απλώς Φασαρία. Με μοναδικό κέρδος να παρέχουν Θέμα και Εικόνα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Το ερώτημα είναι, τι πρέπει να γίνει; Δυστυχώς στην Ελλάδα, περισσεύει η μαγκιά και εξαφανίστηκε η στρατηγική. Για την Μαγκιά καταλαβαίνουμε ότι χρειάζεται δύναμη και τσαμπουκάς, ενώ για τη Στρατηγική απαιτείται Μυαλό. Και που να βρεις Μυαλό να Εργάζεται; Γνωρίζουμε όλοι ότι η Επίσημη Κρατική -χωρίς Κράτος- Παιδεία, έχει υποβαθμιστεί εδώ και δεκαετίες.
 Πρόταση: Συσπείρωση Πολιτών, ανεξάρτητα από πολιτικές ιδεολογίες, με καταστατική διάταξη να μην μετεξελιχθεί σε Πολιτική Υπηρέτηση των Κομμάτων και με Στόχο να Προτείνει Δημοσίως, "Στρατηγικές Κινήσεις Αντιμετώπισης Κρίσεων".
Ο Υπογράφων έκανε την πρώτη κίνηση, με τη δημιουργία του Διαδικτυακού Χώρου Αναρτήσεων "Αρωγής Πολιτών".

"Στοχάζομαι, αρά Αναπνέω".

Τι θα λέγαμε, εάν αποφασίζαμε να βρούμε τρόπους και μεθόδους, ώστε να βρει η Ελληνική Νεολαία και πάλι τον Αξιόλογο Δυναμισμό, Παραγωγής Ουσιαστικού Περιεχομένου;
Δημιουργούμε την Εθελοντική Ομάδα "Αρωγή Πολιτών" για να κατανοήσουμε εάν υπάρχει πρόσφορο Πεδίο Δράσης.

Φιλοδοξία μας είναι μια Νέα Αρχή, Δημιουργίας Περιβάλλοντος ώστε να Επιτύχουμε τον Σκοπό μας, για ποιοτική συμβίωση στην Ελλάδα, για την Ουσιαστική Ανάπτυξη Λαού και Χώρας.

Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης
[ Ιωάννης ο Φίλος ]

Σχόλια